Radujemo se što vas možemo pozdraviti kao novog člana na sjeme.org i nadamo se da ćete imati puno radosti i zabave ovdje i na našem forumu.

Kako bismo vam malo olakšali početak, ovdje ćete pronaći kratke upute za korištenje naše platforme za razmjenu sjemena.

Naravno, ni naša zajednica ne može bez pravila.

Autorsko pravo

Zamolili bismo vas da za svoje oglase postavljate samo slike koje ste sami snimili ili ako posjedujete prava na te slike. Nažalost, u prošlosti smo imali nekoliko slučajeva kršenja autorskih prava koji su rezultirali time da su ti članovi ili mi primali poštu od odvjetnika koji su zahtijevali znatne iznose novca. Dakle, prije nego što učitate slike prilikom izrade ponude, razmislite smijete li doista koristiti te slike. Ako otkrijemo kršenja autorskih prava, ovi članci će biti blokirani ili obrisani odmah! (Ova napomena se također odnosi na tekstove.)

Reputacija profila

Za nove članove vrijedilo bi pravilo da mogu zatražiti artikle tek nakon što su sami ponudili nekoliko predmeta. Ova uredba služi za zaštitu naših članova, u slučaju da ne bi došlo do prijevare steknite kredibilitet na vašem javnom profilu putem recenzija vaših primatelja sa ocjenama. Naravno, što veću ocjenu i što više pozitivnih recenzija sakupite, to vas čini osobom od povjerenja i daje vam mogućnost za bržu razmjenu sjemenki, sadnica ili biljaka.

Mrežni bonton

Naša zajednica se sastoji se od web-platforme za razmjenu sjemena i foruma za diskusije. U oba slučaja imate posla s ljudima! Molimo vas da uvijek ostanete smireni i objektivno raspravljate, čak i u slučaju problema. Nema smisla brzopleto davati loše kritike ili vrijeđati sugovornika, da bi tek onda shvatili da je to bila pogreška ili nešto slično. Želimo se zabaviti razmjenjujući biljke i druge vrtne predmete i naš hobi ovdje i trebali bismo se ponašati ispravno jedni prema drugima.

Koje stavke ne smiju biti objavljene

U načelu, ne smiju se postavljati nikakvi članci, opisi i/ili slike koji krše važeći zakon ili autorska prava.

Članci koji nisu dopušteni bit će obrisani!

Sljedeći popis namijenjen je pregledu zabranjenih predmeta. Popis nije potpun i stalno se proširuje. Prije objavljivanja provjerite krše li predmetni artikl, opisni tekst i/ili slika važeći zakon.

 • Domaća hrana
 • Domaća kozmetika
 • Osušeno bilje (koje se priprema za začin, lijek ili slično.)
 • Žive životinje (kompostne gliste,…)
 • Necijepljene, neotporne na filokseru lozne reznice ili trsove! (U djelovima Europe se vinova loza smije uzgajati ili cijepiti samo na podlozi otpornoj na filokseru.)
 • Pesticidi koji nisu odobreni od strane Federalnog zavoda za zaštitu potrošača i sigurnost hrane za područje “dom i vrt”.
 • Gnojivo
 • Članci uz FSK 18
 • Digitalni predmeti (glazba, filmovi, radio drame)
 • Samosprženi mediji (CD, DVD, itd.)
 • Licence
 • Kopije članaka zaštićenih autorskim pravima
 • Sjemenke psihotropnih biljaka iz kojih se može dobiti droga (Ako se radi o industrijskoj konoplji sa Europske index liste, vrlo je bitno priložiti certifikat i sliku računa u galeriji oglasa, potrebno je upisati se u registar ministarstva poljoprivrede za legalan uzgoj.)

Molimo nemojte kopirati tekst ili slike!!! Koristite samo tekst i slike koje ste sami izradili ili ako posjedujete prava.

Trajanje oglasa na platformi

Period trajanja isteka svakog zapisa je organičen na 120 dana, a razdoblje pohrane je ograničeno na 365 dana te se tada zapis automatski briše.

Prijavi se

Registriraj se

Resetiraj lozinku

Unesite svoje korisničko ime i adresu e-pošte. Na vašu adresu e-pošte poslati ćemo vam poruku s poveznicom za kreiranje nove lozinke.